A legjobb epres limonádé

2014-06-11

sponsored links

Arany Kaviár 027.JPG

 

 

 Így készíthetsz egész napra jóízû és cukormentes innivalót:

 

Ez nem a hagyományos limonádé recept: én nem a citromot facsarom ki, hanem az epret turmixolom, és tulajdonképpen belepácolom a citromszeleteket. Ehhez jön még a bazsalikom, és a szénsavas és tiszta ásványvíz elegye. Olyan intenzív gyümölcsízt ad, hogy vétek lenne bármilyen édesítõt beletenni!

 

 

Hozzávalók:

 

 

(kb. 3 literhez)

300 g friss, édes eper

3 maroknyi thai bazsalikomlevél (más is jó)

3 bio sárga citrom

3 dl szénsavas ásványvíz

2 liter szénsavmentes víz

 

 

Arany Kaviár 030.JPG

 

 

 

A megmosott epret összeturmixolom a bazsalikomlevelekkel. Egy nagy, jól zárható dunsztosüvegbe teszem, és beleteszem a vékonyra szeletelt, megmosott citromot. Felöntöm 2-3 dl szénsavas vízzel, lezárom, és egy éjszakára a hûtõbe teszem. Másnap úgy fogyasztom, mint a szörpöt, csak nagyobb mennyiségeket teszek a pohárba, és veszek ki hozzá néhány szelet citromot. Én a késõbbiekben jég nélkül, szénsavmentes vízzel hígítom, de ez ízlés dolga. Vendégségben, kerti bulikon jó móka lehet apró, jégkockába fagyasztott eperszemekkel vagy/és bazsalikomlevelekkel tálalni.

 

 

 

 Arany Kaviár 029.JPG

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/06/11/a_...

sponsored links

Keres?s