A legjobb epres limonádé
sponsored links
Így készíthetsz egész napra jóízû és cukormentes innivalót:
Ez nem a hagyományos limonádé recept: én nem a citromot facsarom ki, hanem az epret turmixolom, és tulajdonképpen belepácolom a citromszeleteket. Ehhez jön még a bazsalikom, és a szénsavas és tiszta ásványvíz elegye. Olyan intenzív gyümölcsízt ad, hogy vétek lenne bármilyen édesítõt beletenni!
Hozzávalók:
(kb. 3 literhez)
300 g friss, édes eper
3 maroknyi thai bazsalikomlevél (más is jó)
3 bio sárga citrom
3 dl szénsavas ásványvíz
2 liter szénsavmentes víz
A megmosott epret összeturmixolom a bazsalikomlevelekkel. Egy nagy, jól zárható dunsztosüvegbe teszem, és beleteszem a vékonyra szeletelt, megmosott citromot. Felöntöm 2-3 dl szénsavas vízzel, lezárom, és egy éjszakára a hûtõbe teszem. Másnap úgy fogyasztom, mint a szörpöt, csak nagyobb mennyiségeket teszek a pohárba, és veszek ki hozzá néhány szelet citromot. Én a késõbbiekben jég nélkül, szénsavmentes vízzel hígítom, de ez ízlés dolga. Vendégségben, kerti bulikon jó móka lehet apró, jégkockába fagyasztott eperszemekkel vagy/és bazsalikomlevelekkel tálalni.