A legjobb dolog, ami sárgarépával történhet

2017-05-16

sponsored links

20170508_143007.jpg

A zsenge tavaszi sárgarépa nyersen is tökéletes, de így legfeljebb rágcsálnivalónak vagy mártogatóshoz jó. Ha az asztalra kerül, érdemes kipróbálni ezt a receptet: kiváló köret húsokhoz, de friss salátával feldobva jó kis könnyû ebéd lehet.

Hozzávalók (4 adag):

400 g fiatal sárgarépa

4 evõkanál olívaolaj

1 gerezd fokhagyma

50 g reszelt parmezán

100 g tejszín

1-1 evõkanál apróra vágott snidling, bazsalikom, petrezselyem

1/2 kávéskanál só és frissen õrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A sárgarépákat karikára vágjuk, és kb. 10 percig pároljuk (nem kell puhának lennie, csak kellemesen harapható állagúnak - én ezt a Russell Hobbs párolóedényt használtam).

2. Az olívaolajon enyhén megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd beleöntjük a tejszínt, rászórjuk a parmezánt, elkeverjük, és egy-két percig együtt fõzzük.

3. Akkor beletesszük a sót, a borsot, és a tûzrõl lehúzva a zöldfûszereket is. 

4. Hozzákeverjük a párolt répát, és frissen fogyasztjuk.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2017/05/16/a_...

sponsored links

Keres?s