A legfinomabb szörp, melyet eddig ittam: ZSÁLYÁVAL készült!
sponsored links
Kedves anyuka ismerõsöm, Edina készítette ezt a zsályaszörpöt (én még nem csináltam) és hozott belõle nekem kóstolót. Kérem szépen ez olyan finom, hogy ilyet még nem nem volt szerencsém fogyasztani. A valóban isteni bodzaszörpöm is elbújhat mellette! Megosztom veletek és ezáltal én is elmentem magamnak, no és indulok zsályavadászatra!
Zsálya:
Az orvosi zsálya az árvacsalánfélék családjába tartozó kesernyés, aromás fûszer- és gyógynövény. Ismert még kerti vagy patika zsálya néven is.
Levelének forrázata illóolaj- és cseranyagtartalmánál fogva torokgyulladásra, szájbetegségek öblögetésére, belsõleg pedig izzadás, bélhurut ellen nagyon jó hatású. Idegerõsítõ hatása is ismert.
Más fûszerekkel használva érdekes ízt ad az ételnek. Fûszerezhetjük vele a zsíros húsételeket, de azok körítéseit is. A kacsa-, liba-, pulyka-, vadhúsok, hústöltelékek, máj, fõtt és sült halak, pástétomok, sajtok, fõtt tészták ...