A legfinomabb olasz paradicsomszósz - tartósítószer nélkül!

2011-10-10

sponsored links

Haha, nagyképû voltam, de mostanában ilyen hatásvadász címekbe botlok úton-útfélen, és egyébként nem is hazudtam nagyot. Történt ugyanis, hogy az utóbbi két hétben hirtelen négyen is elkérték a paradicsomszószunk receptjét, és hárman közülük addmeguramdemárazonnal felkiáltással, szóval a címnek van némi valós alapja.
Kéretik nagy-nagy tisztelettel és szeretettel kezelni a témát, mert nem másról, mint évszázadokon keresztül, mammáról figliára (jelen esetben fiára és menyére) szálló családi receptrõl van szó.
Tehát:
Paradicsomszósz
-tartósítószer nélkül -

Hozzávalók: 10 kg paradicsom (édes, érett, lehetõleg házi - nem mondom, hogy a fajta nem fontos, de nem elsõdleges, a kérdés inkább idõjárásfüggõ, az idén pl. a legízletesebb szószt koktélparadicsomból fõztük, szóval a választást mindenkire rábízom, szezontól, lehetõségtõl függõen, lehet több fajta is, lényeg, hogy vásárlás elõtt mindenképp kóstoljunk!, és csak azután döntsünk), kilónként 1 kávéskanálnyi só, kilónként 1 kis fej salottahagyma vagy fehérhagyma, kilónként 1 cikk fokhagyma, kilónként 1-2 levél friss bazsalikom

  • A hagymát, a fokhagymát megtisztíjuk, nagyobb kockára vágjuk.
  • A paradicsomot megmosuk, félbevágjuk, ha nagyok negyedeljük, és a hagymával valamint a fokhagymával együtt egy ...

Folytats a blogon ... tavolainpiazza.blogspot.com/2011/10/l...

sponsored links

Keres?s