A legfinomabb m?kos kal?cs (Bejgli)
sponsored links
Hozz?val?k:
T?szt?hoz:
- 300 g liszt
- 150 g vaj
- 1 toj?ss?rga
- 60 g kriszt?lycukor
- 10 g ?leszt?
- 1 k?shegynyi s?
- zs?ros tejf?l az ?sszegy?r?shoz
T?ltel?k:
- 200 g ?r?lt m?k
- 200 g krist?lycukor
- 1 narancsh?j
- 1 ev?kan?l m?z
- 75 ml v?z
Elk?sz?t?s:
A lisztet a vajjal ?sszemorzsoljuk, majd hozz?adva a langyos tejben felfutatott ?leszt?t, cukrot, s?t, toj?ss?rg?j?t ?s annyi tejf?let, hogy j?l gyurhat? t?szta legyen. Hagyjuk kelni a t?szt?t. Am?g a t?szta megkel, addig a elk?sz?tj?k a t?ltel?ket. A cukorral ?s v?zzel sz?rupot k?sz?t?nk, amivel leforr?zuk a m?khoz, majd ehez hozz?adjuk a m?zet ?s a narancsh?jat. K?tfele osztjuk ?s tepsim?retre ny?jtjuk ?s a kih?lt t?ltel?kkel megkenj?k, majd felt?rj?k, a tetej?t toj?ss?rg?j?val megkenj?k, ha nem el?g a toj?ss?rg?ja akkor hozz?kever?nk egy kis tejf?let ?s porcukrot, ezzel kenj?k meg, g?z s?t?ben 50 percet s?tj?k ( a tetej?n l?tszik mikor sz?p)
J? ?tv?gyat!
Fondantina