A legfinomabb bazsalikompesztó
sponsored links
Így kezdõdött a kissé hatásvadász paradicsomszószos recept is, ami messzemenõen a legnépszerûbb bejegyzés a blogon, gondoltam ez a poszt is megérdemel legalább annyi látogatót...
Egyébként tényleg sikerült a legfinomabb verziót kikísérletezni. A titok a fenyõmag pirításában rejlik - igaz, így a recept a legkevésbé sem nevezhetõ autentikusnak. Errõl pedig az jut eszembe, hogy mivel másfél kg bazsalikomlevelet nem voltam hajlandó az alig 15 cm átmérõjû mozsaramban péppé zúzni (konyhai robotgépet használtam), a szószt tkp. nem is nevezhetjük pesto -nak. A továbbiakban tehát bazsalikomszószról beszélünk.
Bazsalikomszósz
Hozzávalók: 100 g megmosott és alaposan megszárított bazsalikomlevél szár nélkül, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk. durva tengeri só, 1 ek. fenyõmag, kb. 80 ml ...