A legend?s vel?s pir?t?s nyom?ban
sponsored links
Hol el??tel, hol borkorcsolya, hol reggeli, hol vacsora:
ez nem m?s, mint a vel?s pir?t?s.
Gasztrolegend?k ?gy tartj?k, hogy az orsz?g legjobb vel?s pir?t?s?t a balatonf?redi Musk?tli boroz?ban, vagyis a "Hatl?pcs?sben" kapni.
De ha nem szeretn?tek utazni, akkor egyszer?en elk?sz?thetitek otthon.
Elk?sz?t?si id?: 30 perc
Hozz?val?k kb. 8-10 szelet keny?rhez:
- 50 dkg tiszt?tott sert?svel?
- 20 dkg v?r?shagyma
- 3 ek. sert?szs?r
- 2 p?pozott ek. pirospaprika
- ?r?lt fekete bors
- s?
- A hagym?t megtiszt?tjuk ?s felapr?tjuk. A megolvasztott zs?ron ?vegesre p?roljuk.
- Ezut?n hozz?adjuk a vel?t, ?zl?s szerint s?zzuk ?s borsozzuk. Alacsony fokozaton folyamatos keverget?s mellett feh?red?sig p?roljuk.
- Ek?zben a pir?t?sokat is elk?sz?tj?k ak?r serpeny?ben ropog?sra s?tve a szeleteket, ak?r keny?rpir?t?ban.
- T?rj?nk vissza a vel?h?z. Most hozz?adjuk az ?r?lt f?szerpaprik?t. Keverget?s mellett tov?bbi 5 percig s?tj?k az eg?szet, majd leh?zzuk a t?zr?l.
- Egy s?t?pap?rral kib?lelt tepsibe sorakoztatjuk a megpir?tott keny?rszeleteket ?s r?halmozzuk a vel?s kever?ket. 15 percig grill fokozaton vagy s?t?ben k?zepes fokozaton s?tj?k a szeleteket.