A legegyszerûbb paradicsomos tészta

2017-09-27

sponsored links

Csak érett paradicsom kell hozzá!

Ez a tészta nem igazán gyerekek kedvence, viszont ínyenc felnõtteké annál inkább.

A receptet a Világevõ blogon olvastam itt, és nagyon megtetszett. Pontosan azért, mert a feltûnõen kevés összetevõ ellenére ez az étel csupa íz, benne van az a bizonyos umami.

Ez állítólag a legújabban felfedezett alapíz, okosok úgy magyarázzák, hogy ez az a ?finom? íz, ami pl. a pármai sonkát, a camembert sajtot, a téliszalámit vagy az igazán finom húslevest jellemzi.

Egyszerre érzed a szádban és az agyadban és még még még szeretnél belõle.

Na, valami ilyesmi érzésem volt, miközben a tésztát falatoztam, mert tényleg nem lehet abbahagyni ? Addig kell kipróbálni, amíg még beszerezhetõ az igazi, kertben termesztett paradicsom.



Paradicsomos tészta Világevõ módra



Hozzávalók 4 fõre:

40-50 dkg száraztészta

8 nagy, érett, húsos paradicsom

6 gerezd fokhagyma

4 dkg vaj

Néhány ek olívaolaj



Pár tekerésnyi bors

10 levél bazsalikom

Reszelt parmezán

A tésztát az utasítás szerint sós vízben megfõzzük, hideg vízzel átöblítjük, összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal.

A paradicsomokat egycentis kockákra vágjuk, a bazsalikomot felaprítjuk, 1,5 tk sóval összeforgatjuk. Megvárjuk, míg levet ereszt.

Közben 2 ek olívaolajat hevítünk egy serpenyõben, beledobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymákat. Közepes lángon pár percig kevergetjük, majd beleszûrjük a paradicsom levét. Mikor felforrt, beletesszük az összekockázott vajat, addig keverjük, míg a vaj feloldódik és besûríti a mártást.

Beleborítjuk a tésztát, összeforgatjuk, összemelegítjük.

Tányérokba szedjük, a hideg paradicsomkockákkal tálaljuk, parmezánt reszelünk a tetejére. Azonnal fogyasztjuk.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s