A legegyszerûbb paradicsomos tészta
sponsored links
Csak érett paradicsom kell hozzá!
Ez a tészta nem igazán gyerekek kedvence, viszont ínyenc felnõtteké annál inkább.
A receptet a Világevõ blogon olvastam itt, és nagyon megtetszett. Pontosan azért, mert a feltûnõen kevés összetevõ ellenére ez az étel csupa íz, benne van az a bizonyos umami.
Ez állítólag a legújabban felfedezett alapíz, okosok úgy magyarázzák, hogy ez az a ?finom? íz, ami pl. a pármai sonkát, a camembert sajtot, a téliszalámit vagy az igazán finom húslevest jellemzi.
Egyszerre érzed a szádban és az agyadban és még még még szeretnél belõle.
Na, valami ilyesmi érzésem volt, miközben a tésztát falatoztam, mert tényleg nem lehet abbahagyni Addig kell kipróbálni, amíg még beszerezhetõ az igazi, kertben termesztett paradicsom.
Paradicsomos tészta Világevõ módra
Hozzávalók 4 fõre:
40-50 dkg száraztészta
8 nagy, érett, húsos paradicsom
6 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
Néhány ek olívaolaj
Só
Pár tekerésnyi bors
10 levél bazsalikom
Reszelt parmezán
A tésztát az utasítás szerint sós vízben megfõzzük, hideg vízzel átöblítjük, összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal.
A paradicsomokat egycentis kockákra vágjuk, a bazsalikomot felaprítjuk, 1,5 tk sóval összeforgatjuk. Megvárjuk, míg levet ereszt.
Közben 2 ek olívaolajat hevítünk egy serpenyõben, beledobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymákat. Közepes lángon pár percig kevergetjük, majd beleszûrjük a paradicsom levét. Mikor felforrt, beletesszük az összekockázott vajat, addig keverjük, míg a vaj feloldódik és besûríti a mártást.
Beleborítjuk a tésztát, összeforgatjuk, összemelegítjük.
Tányérokba szedjük, a hideg paradicsomkockákkal tálaljuk, parmezánt reszelünk a tetejére. Azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Ez a tészta nem igazán gyerekek kedvence, viszont ínyenc felnõtteké annál inkább.
A receptet a Világevõ blogon olvastam itt, és nagyon megtetszett. Pontosan azért, mert a feltûnõen kevés összetevõ ellenére ez az étel csupa íz, benne van az a bizonyos umami.
Ez állítólag a legújabban felfedezett alapíz, okosok úgy magyarázzák, hogy ez az a ?finom? íz, ami pl. a pármai sonkát, a camembert sajtot, a téliszalámit vagy az igazán finom húslevest jellemzi.
Egyszerre érzed a szádban és az agyadban és még még még szeretnél belõle.
Na, valami ilyesmi érzésem volt, miközben a tésztát falatoztam, mert tényleg nem lehet abbahagyni Addig kell kipróbálni, amíg még beszerezhetõ az igazi, kertben termesztett paradicsom.
Paradicsomos tészta Világevõ módra
Hozzávalók 4 fõre:
40-50 dkg száraztészta
8 nagy, érett, húsos paradicsom
6 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
Néhány ek olívaolaj
Só
Pár tekerésnyi bors
10 levél bazsalikom
Reszelt parmezán
A tésztát az utasítás szerint sós vízben megfõzzük, hideg vízzel átöblítjük, összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal.
A paradicsomokat egycentis kockákra vágjuk, a bazsalikomot felaprítjuk, 1,5 tk sóval összeforgatjuk. Megvárjuk, míg levet ereszt.
Közben 2 ek olívaolajat hevítünk egy serpenyõben, beledobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymákat. Közepes lángon pár percig kevergetjük, majd beleszûrjük a paradicsom levét. Mikor felforrt, beletesszük az összekockázott vajat, addig keverjük, míg a vaj feloldódik és besûríti a mártást.
Beleborítjuk a tésztát, összeforgatjuk, összemelegítjük.
Tányérokba szedjük, a hideg paradicsomkockákkal tálaljuk, parmezánt reszelünk a tetejére. Azonnal fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!