A legbájosabb francia desszert

2014-08-07

sponsored links

Madeleines_plated_IMG_3285.jpg

A Madeleine egy nagyon egyszerû reggeli vagy teasütemény, aminek a kultusza nagyobb, mint õ maga. Ebben sokat segít, hogy kedves, nõi nevet kapott készítõjérõl, Madeleine Poulmier-rõl, egy XIX. századi cukrászról, akirõl egyes források azt írják, hogy Stanis³aw Leszczyñskinek, XV. Lajos király vejének a szakácsa volt. De a Larousse Gastronomique két más lehetõséget is említ.

A Madeleine minden esetre egy könnyen elkészíthetõ, jól variálható desszert, melyet a képen látható, jellegzetes, kagylóhéjra emlékeztetõ formában sütnek ki. Sütés után be szokták vonni vékony lekvár réteggel, majd kókuszreszelékbe hempergetve, a tetején egy szem cukrozott cseresznyével kínálják.

Az élet ízei címû filmben az alaprecept szerepel: 

Hozzávalók:

 A sütõformák elõkészítéséhez:

30 g finomliszt
30 g vaj

A tésztához (kb. 30 darab): ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/08/07/a_...

sponsored links

Keres?s