A legalapabb spagettiszósz
sponsored links
Nem hiszem, hogy még nem írtam be. Pedig tüzetesen átnéztem a "darált hús" meg a "tészta" címkék alá tartozó összes eddigi bejegyzésünket, és a spagettiszósz sehol. (Ha mégis volt, csak mondjuk nem címkéztem meg, akkor bocs :-)
Tényleg alap, rendszeresen készítem, idõnként nagyobb dózisban, hogy maradjon fagyasztásra is. Tésztán kívül még lehet rakni pizzára, meleg szendvicsre, de cannelloni vagy lasagne, vagy akár padlizsán/cukkini tölteléke is lehet ez a barlangrajz egyszerûségû paradicsomos-darált húsos ragu.
Az a menetrendje, hogy elõször is megpárolok egy apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon, aztán beleteszek egy-két gerezd összezúzott vagy nagyon apróra vágott fokhagymát is, de ezzel már nem pirítom tovább. Belekeverem a darált húst - félkilós vagy 70 dekás csomagot szoktam venni, többnyire disznóhúst vagy pulykát -, kicsit feljebb veszem a lángot, és addig kevergetem, míg a hús morzsákra esik szét, és kifehéredik. Akkor megsózom, borsozom, teszek bele kakukkfüvet és/vagy oregánót, és/vagy bazsalikomot, majorannát, ezt-azt. Ha elég levet eresztett a sózástól, akkor csak abban párolom puhára, de ha nem, akkor öntök alá egy kevés vizet. Mikor a leve kb. elfõtt, a hús meg kb. megpuhult, akkor beleöntök egy ...
Tényleg alap, rendszeresen készítem, idõnként nagyobb dózisban, hogy maradjon fagyasztásra is. Tésztán kívül még lehet rakni pizzára, meleg szendvicsre, de cannelloni vagy lasagne, vagy akár padlizsán/cukkini tölteléke is lehet ez a barlangrajz egyszerûségû paradicsomos-darált húsos ragu.
Az a menetrendje, hogy elõször is megpárolok egy apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon, aztán beleteszek egy-két gerezd összezúzott vagy nagyon apróra vágott fokhagymát is, de ezzel már nem pirítom tovább. Belekeverem a darált húst - félkilós vagy 70 dekás csomagot szoktam venni, többnyire disznóhúst vagy pulykát -, kicsit feljebb veszem a lángot, és addig kevergetem, míg a hús morzsákra esik szét, és kifehéredik. Akkor megsózom, borsozom, teszek bele kakukkfüvet és/vagy oregánót, és/vagy bazsalikomot, majorannát, ezt-azt. Ha elég levet eresztett a sózástól, akkor csak abban párolom puhára, de ha nem, akkor öntök alá egy kevés vizet. Mikor a leve kb. elfõtt, a hús meg kb. megpuhult, akkor beleöntök egy ...