A legalapabb spagettiszósz

2012-05-22

sponsored links

Nem hiszem, hogy még nem írtam be. Pedig tüzetesen átnéztem a "darált hús" meg a "tészta" címkék alá tartozó összes eddigi bejegyzésünket, és a spagettiszósz sehol. (Ha mégis volt, csak mondjuk nem címkéztem meg, akkor bocs :-)

Tényleg alap, rendszeresen készítem, idõnként nagyobb dózisban, hogy maradjon fagyasztásra is. Tésztán kívül még lehet rakni pizzára, meleg szendvicsre, de cannelloni vagy lasagne, vagy akár padlizsán/cukkini tölteléke is lehet ez a barlangrajz egyszerûségû paradicsomos-darált húsos ragu.

Az a menetrendje, hogy elõször is megpárolok egy apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon, aztán beleteszek egy-két gerezd összezúzott vagy nagyon apróra vágott fokhagymát is, de ezzel már nem pirítom tovább. Belekeverem a darált húst - félkilós vagy 70 dekás csomagot szoktam venni, többnyire disznóhúst vagy pulykát -, kicsit feljebb veszem a lángot, és addig kevergetem, míg a hús morzsákra esik szét, és kifehéredik. Akkor megsózom, borsozom, teszek bele kakukkfüvet és/vagy oregánót, és/vagy bazsalikomot, majorannát, ezt-azt. Ha elég levet eresztett a sózástól, akkor csak abban párolom puhára, de ha nem, akkor öntök alá egy kevés vizet. Mikor a leve kb. elfõtt, a hús meg kb. megpuhult, akkor beleöntök egy ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Valsagkonyha/...

sponsored links

Keres?s