A lazacról minden amit tudni érdemes
sponsored links
A friss lazacot süthetjük serpenyõben, és a sütõben egyaránt, párolhatjuk, és fõzhetjük mind ideális választás a tengeri halak elkészítéséhez. A friss halak és a fagyasztott közti helyet foglalják el a hidegen füstölt, és pácolt halak, különösen, ha nincs lehetõségünk az elkészítés napján megvenni a halat.
Mire ügyeljünk a lazac vásárlásánál
A friss halnak tiszta a szeme, és szagtalan, ezt mindig ellenõrizzük mielõtt bármilyen halat megveszünk. Személyenként 120-200 g között számoljunk egy adagot (Nálam a 120-140 g a szokásos adag). Az egészben sült hal nagyon látványos a tálaláskor, kifejezetten ünnepi jellegû, a legkönnyebb dolgozni a filével, a patkó az egyszerû sült halhoz illik inkább. A hasaalja, fej, farokrész felhasználható a hal alapléhez, vagy halkocsonyához.
A lazac összetétele és tulajdonságai
A lazac nagyszerû állati fehérje forrás ( 100-120 g a napi adagja) . A leggazdagabb Omega-3 zsírsavtartalmú halak közé tartozik. Kiemelkedõen fontos különösen télen a D vitamin tartalma, és ezen kívül A, B,C,PP,H, vitaminokat, és nagy ...