A közismert citromos-tejfölös álom

2014-05-29

sponsored links

Jött a meleg 30 fokkal nem is olyan régen, persze azóta megint õsz van így nyár kezdetén. A nagy melegben az összes portálon ez a citromos édesség szerepelt hûsítõként. Elkészítettem hát én is. Írhatnék több forrást is akár, minden oldalon ugyanaz a recept szerepel. Bocs, hogy nem törölgettem körbe a tálat, hogy tökéletes legyen, de mégis csak itthon vagyunk.... :)





Hozzávalók:

Kb. 25-30 dkg babapiskóta (van, akinél akár 40 dkg) -én az ALDI-ban vásárolom olasz változatát, mely cukrozott
2 db citrom -szintén az ALDI-ban vásárolom, mert a héja emberi fogyasztásra alkalmas
12 evõkanál porcukor
5 dl tejszín
5 dl tejföl


A tejfölt elkeverjük a porcukorral, belefacsarjuk a két citrom levét (szitán felfogjuk a magokat) és hozzáadjuk a citromok reszelt héját is. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tejfölös krémhez. Megkezdjük a rétegezést: egy sor babapiskóta, egy sor krém. A tetejét citromkarikákkal díszíthetjük. Csodálkoztam, hogy nem kell a babapiskótákat áztatni elõtte, de tényleg nem kell, már pár órára rá puhulnak szépen. Egy éjszakára hûtõbe tesszük az édességet és másnap fogyasztjuk. Elég szép nagy adag lesz belõle, nálam egy óriás tálban lett lerakva. 



És ha már nyár, meg citrom, jöjjön egy kis olasz élvezet: NAPSÜTÖTTE TOSZKÁNA




Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónõ volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyûrni, ezért barátnõje egy repülõjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltõdni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettõl vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja a villát. (port.hu)

A filmet megnézhetitek ITT!







Folytats a blogon ... edesotven.blogspot.com/2014/05/a-kozi...

sponsored links

Keres?s