A Kölyök pizzája

2014-02-18

sponsored links





Ez az a pizza, amiben mindössze annyi változás van hétrõl hétre, hogy milyen vastag legyen a tésztája, vagy éppen milyen sonka és mennyi sajt kerüljön rá. Ez a Kölyök pizzája.

A férjem pizzáján is nagyjából ennyit, azaz nüansznyi változtatásokat tudok végrehajtani. Apja fia. J

Szeretek pizzát sütni és gyakorlom is eleget, de hol vannak már azok az idõk, amikor csak úgy tobzódtam a feltétek között. Én mondom, a pizza sütés kezd gépiessé válni emiatt számomra. Öli a kreativitásomat.
Isteni finomak a pizzák, mindig megkóstolok belõle egy kis cikket, úgyhogy valahol megértem õket, hogy biztosra mennek. J

Most egy kicsit vastagabb tésztával készült az én drága Kisfiam pizzája. A penne arrabiata szószból maradt még a hûtõben, úgyhogy egy kicsit pikáns is lett az alapja.
Dupla adag mozzarella került a pikáns paradicsomszószra és egészben fektettem fel a finom, hajszálvékonyra szeletelt olasz fõtt sonkát. Mézédes csemegekukoricával és morzsolt oregánóval megszórtam és 240 C fokra elõmelegített sütõ aljába toltam és 14 percig sütöttem. 



Most, hogy szerkesztem a receptet rájöttem, ugye, hogy nem is készülhet soha, két egyforma összetételû pizza! J

Hozzávalók 1 nagy, 30 cm átmérõjû pizzához:

2 gömb mozzarella (25 dkg) vastagabb szeletekre vágva
2 egész szelet olasz sonka
3 evõkanál csemegekukorica

1 teáskanál szárított oregánó



Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s