A Kölyök pizzája
sponsored links
Ez az a pizza, amiben mindössze annyi változás van hétrõl hétre, hogy milyen vastag legyen a tésztája, vagy éppen milyen sonka és mennyi sajt kerüljön rá. Ez a Kölyök pizzája.
A férjem pizzáján is nagyjából ennyit, azaz nüansznyi változtatásokat tudok végrehajtani. Apja fia. J
Szeretek pizzát sütni és gyakorlom is eleget, de hol vannak már azok az idõk, amikor csak úgy tobzódtam a feltétek között. Én mondom, a pizza sütés kezd gépiessé válni emiatt számomra. Öli a kreativitásomat.
Isteni finomak a pizzák, mindig megkóstolok belõle egy kis cikket, úgyhogy valahol megértem õket, hogy biztosra mennek. J
Most egy kicsit vastagabb tésztával készült az én drága Kisfiam pizzája. A penne arrabiata szószból maradt még a hûtõben, úgyhogy egy kicsit pikáns is lett az alapja.
Dupla adag mozzarella került a pikáns paradicsomszószra és egészben fektettem fel a finom, hajszálvékonyra szeletelt olasz fõtt sonkát. Mézédes csemegekukoricával és morzsolt oregánóval megszórtam és 240 C fokra elõmelegített sütõ aljába toltam és 14 percig sütöttem.
Most, hogy szerkesztem a receptet rájöttem, ugye, hogy nem is készülhet soha, két egyforma összetételû pizza! J
Hozzávalók 1 nagy, 30 cm átmérõjû pizzához:
1/3 adag pizza tészta
2 gömb mozzarella (25 dkg) vastagabb szeletekre vágva
3 evõkanál pikáns paradicsomszósz
2 egész szelet olasz sonka
3 evõkanál csemegekukorica
1 teáskanál szárított oregánó