A kínai hamis tojás
sponsored links
Nem hallottam még a kínai hamis tojásról semmit, sógorom mondta, hogy olvasott róla a neten - hát utánanéztem. Nálunk 2009 és 2011 között cikkeztek róla, illetve televíziókba is ekkor került be hírként.
Elõször majdnem lefordultam a székrõl, és arra gondoltam, hogy amikor húsz éve elõször láttam a Szárnyát vagy combját? címû, Louis De Funes nevével fémjelzett filmet, meg sem fordult a fejemben, hogy az a bizonyos Tricatel-féle ételgyár akár valóság is lehet.
Pedig ezek szerint az.
Ez már a vég kezdete, feltétlenül - ha így van, ahogy olvasom.Tudunk a vegyszerekrõl, a génmanipulációról, a gyógyszerekkel nevelt állatokról, de hogy a tojás már nem is tojás, hanem zselatin, fehérje meg színezék, az azért durva. Pedig a kínaiak - állítólag - ezt is megcsinálták!
Egy hír szerint már 2003-ban találkoztak Kínában emberalkotta tojással, bár akkor senki sem gondolta, hogy iparág fog rá épülni. A tömeges gyártást ugyanis úgymond indokolja a mûtojás olcsósága: nagykeráron feleannyiba kerül, mint az igazi, ráadásul 150 dollár körüli összegért egy kurzuson a vállalkozó szellemû polgár el is sajátíthatja a mûtojás készítésének ...