A kávé hasznosságáról, és ártalmairól, avagy mítoszok és igazságok
sponsored links
Manapság igen nehéz eligazodni a kávé szervezetünkre való hatását illetõen.
Minden tudományos kutatás mögött elõfordulhatnak érdekelt szponzorok akik "megrendelték" a kívánt eredményt.
Mindenesetre a kávémánoknak még egy adalék, amely igazolja, hogy nyugodtan élvezzék a kedvenc italukat, amit egy olasz táplálkozás kutató intézet tudósai erõsítenek meg.. A kávé hasznos hatással bír, minekutána megelõzi a 2 típusú cukorbetegséget. A kávé tartalmaz koffeint, polifenolokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, és többek közt fenolokat klorogén és kávésavat - az utóbbi kettõ az antioxidánsok közé tartozik - és pontosan ez a két sav viselkedik ugyanúgy mint az antidiabetikus készítmények, melyek gátolják a szénhidrát anyagcserében résztvevõ enzimeket.
Figyelembe véve hogy az olaszok kávéivási szokásai mennyiségben hasonlóak a miénkhez ...