A kávé hasznosságáról, és ártalmairól, avagy mítoszok és igazságok

2012-04-18

sponsored links

Manapság igen nehéz eligazodni a kávé szervezetünkre való hatását illetõen.
Minden tudományos kutatás mögött elõfordulhatnak érdekelt szponzorok akik "megrendelték" a kívánt eredményt.

Mindenesetre a kávémánoknak még egy adalék, amely igazolja, hogy nyugodtan élvezzék a kedvenc italukat, amit egy olasz táplálkozás kutató intézet tudósai erõsítenek meg.. A kávé hasznos hatással bír, minekutána megelõzi a 2 típusú cukorbetegséget. A kávé tartalmaz koffeint, polifenolokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, és többek közt fenolokat klorogén és kávésavat - az utóbbi kettõ az antioxidánsok közé tartozik - és pontosan ez a két sav viselkedik ugyanúgy mint az antidiabetikus készítmények, melyek gátolják a szénhidrát anyagcserében résztvevõ enzimeket.

Figyelembe véve hogy az olaszok kávéivási szokásai mennyiségben hasonlóak a miénkhez ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2012/04/18/a_ka...

sponsored links

Keres?s