A kovász élete 5. rész. Az alvó kovász életre keltése. Nevelj te is kovászt, és süss belõle házi kenyeret!

2011-10-28

sponsored links

Újabb nagy horderejû, sorsdöntõ felismerésekre tettem szert kovász ügyben, úgyhogy mindenképpen azonnal közzé is kell tennem!

Elõször is, nagy boldogsággal tölt el, hogy sokan - egyre többen - nevelnek kovászt az útmutatásaim alapján, ami azt jelenti, hogy éledezik az érdeklõdés az élesztõs kenyerek mellett - melyek házilag történõ sütése úgy veszem észre már nagyon is elterjedt - a természetes kovásszal sütött kenyerek iránt.

Egyértelmû, hogy az élesztõ nem ördögtõl való, mi több, egyes kelt tésztákat nem gondolom, hogy kovásszal éppen olyanra lehetne sütni, mint élesztõvel. De ez nem áll fenn a kenyér esetében. Ugyanis a kovászos kenyér finomabb is, szerintem jobb állagú is, és még azt is meg merem kockáztatni, hogy egészségesebb, hiszen nem élesztõ gombával, hanem élesztõ baktériummal keleszt.

Ebbe túl mélyen nem szeretnék belemenni, mert ahhoz sokkal mélyebben kellene a témát körüljárnom, nekem ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s