A klasszikus kakaós kevert... most épp meggyel...

2014-07-10

sponsored links





A létezõ legegyszerûbb kevert süti, a gyerekeim szinte ezen nõttek fel - na jó kis túlzással - de amikor kicsik voltak, majd minden hétvégén hasonlót sütöttem, volt csak simán porcukrozva, volt mazsolával-lekvárral töltve, a lekvár is mindig más és más volt benne, volt mazsolával-mogyoróval keverve, volt barackokkal telerakva, sárgabarackkal is, õszivel is, és most itt a rengeteg meggyel...
Egyszerûen megunhatatlan és imádjuk...

Ugyan már többször leírtam, de megint itt a receptje:  a mérce egy 3 dl-es pohár

2 egész tojás /kisebbek, ha nagy a tojás elég 1 db is/
2 púpos ek. zsír
1 pohár cukor
2 pohár liszt /1 p. rétes, 1 p. finomliszt/
1 sütõpor
1/2 pohár kakaópor
1 pohár tej
1-2 ek. barnacukor a tetejére
õrölt fahéj szintén

Sütõt 200 fokra bedurrantom.
Tepsit sütõpapírozom, de lehet jól kizsírozni és liszttel meghinteni is.
1/2 kg meggyet kimagozom.
Egy tálba felütöm a tojásokat, megy mellé a zsír és a cukor.
Egy másik tálba összeszitálom a lisztet, a sütõport és a kakaóport.

A tojásokat, cukrot, és a zsírt kézi robottal nagyon habosra keverem majd felváltva megy hozzá a kakaós liszt ill. a tej, sokáig, nagyon simára keverem, majd a masszát belesimítom a tepsibe.
Tetejét kirakom a jó sok meggyel,
/bármilyen más gyümölcs is mehet rá, aminek épp szezonja van, de jó aszalt gyümölcsökkel is, mehet bele mogyoró, mandula, mazsola, ez tényleg csak ízlés kérdése, ki mit szeret, nos én mindennel/
meghintem 1-2 ek. cukorral és meghintem fahéjjal, majd megy a forró sütõbe, ahol is kell neki legalább 30 perc sülés, de tûpróbával ellenõrzöm.
Hagyom teljesen kihûlni, csak azután porcukrozom és tetszõleges formára szeletelem.
Nagyon finom, nagyon egyszerû sütemény.







Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2014/07/a-klas...

sponsored links

Keres?s