A kertészpecsenyérõl

2011-09-24

sponsored links


Elöljáróban hadd oszlassak el egy félreértést! A kertészpecsenye nem a derék kertészek nélkülözhetõ testrészeibõl, hanem sütõtökbõl készül! Ez a tény esetleg lehangolja, netán mély depresszióba döntheti ugyan Pápua-Újguinea dayak fejvadászait, viszont cserébe bizonyára kellõképpen felvillanyozza Földünk vegán népességét, így e kitûnõ téli csemege mindenképpen el fog fogyni, ha van aki az elkészítésére az idejét, energiáját rászánja!

A néha félméteres, dércsípte tök maga nemigen teperkedik azért, hogy mielõbb a sütõnkbe kerüljön. Jól elvan õ, köszöni szépen, a kukoricás sorai között, vagy a kertben, a kerítés mentén. De elõbb-utóbb az ember biztosan belebotlik és így szól magában:
- A fenébe is, ezzel a tökkel csinálni kéne valamit! Azelõtt a disznó megette volna örömmel, de mostanában üresek az ólak, sokat le is bontottak már véglegesen. Talán az utca végén lakó szomszédnak örömet szerezhetünk vele! - gondolja az ember optimistán.

Ám, ha nem igyekszik, akkor könnyen szembetalálkozhat az illetõvel, aki mit tesz Isten, épp hozzánk igyekszik, csapzottan, hóna alatt egy pont akkora példánnyal, mint a sajátunk!
Nincs mit tenni, jó képet kell vágni a dologhoz és miután a termetes jószágot a nagykéssel, netán fejszével (a szomszéd fejét odaképzelve) negyedszeletekre hasogattuk, biztató mosollyal családunkhoz fordulva feltehetjük a költõi kérdést: ...

Folytats a blogon ... trendoblog.blogspot.com/2011/09/kerte...

sponsored links

Keres?s