A kelt tészták királynõje - Aranygaluska
sponsored links
Ha valamiért, akkor ezért a kelt tésztáért igazán érdemes idõt szakítani! A tésztában lévõ rumtól lesz igazán zamatos, a tésztája annyira puha és foszlós, hogy nem bírsz neki ellenállni.
Életem elsõ aranygaluskáját már eszerint a recept szerint készítettem. Néhány éve találtam rá, TücsökBogár blogján. Olyan szinten isteni, hogy vétek lenne bármit is változtatni rajta, így nem is szoktam. Tény, hogy ritkán készítek kelt tésztákat, mert ahhoz kell egy pici idõ és türelem, de iszonyú hálásak lesznek az elkészült ételek a figyelemért. Gyerekkoromban is az aranygaluska volt már a kedvenc desszertem, és az õrült imádat azóta is tart. Nem nagyon tudja semmi letaszítani a trónjáról, pedig általánosságban véve minden kelt tésztáért rajongani tudok. De ez más. Egyszerûen rabul ejtett, és örökre a rabja is maradok most már... És ugye ha már királynõ, akkor koronát is érdemel, ez pedig nem más, mint az isteni vanília sodó. Én ezt a részét már "elcsalom", és pudingporból készítem, a zacskón leírt 5 dl tej helyett kb. 8 dl-el számolva, és akkor kellõen híg lesz, hogy sodó legyen belõle.
Hozzávalók
Tészta
60 dkg finomliszt ...