A kedvenc grízgaluskám!
sponsored links
Igen, igen, fõleg az én nagy kedvencem a daragaluska. Tudom, ez egyszerû, na de nem mindenki készíti jól! Anyukámnak például nem sikerül, õ nokedli bajnok. Nekem meg pont az nem megy annyira. :)
Fõleg a naaagy grízgaluskákat imádom, melyekbe jó beleharapni! A borsóleves elmaradhatatlan "kelléke"!
Ugye a borsólevest már nem kell bemutatnom senkinek. Azért gyorsan leírom, én hogyan készítem. A borsót (mirelit vagy friss) sárga-/fehérrépa és karalábé kockákkal pici olajon épp, hogy megfuttatom. Pici pirospaprikát és lisztet szórók rá és gyorsan pirítok rajtuk egyet, majd felöntöm az egészet vízzel. Fûszerezem kedvemre (érdemes jó sok zöldfélét belevágni), akár húsleveskockát is dobhatunk bele. Amikor a zöldségek megfõttek, akkor jöhet bele a daragalagonya =ahogy viccesen mi hívjuk!
Hozzávalók kb. 2-3 személyre, 1 kg borsóból készült levesbe:
2 tojás ...