A kalapos küklopsz fekete szíve

2011-10-20

sponsored links

Piros és pici - muszáj azt mondanom, hogy ilyen az illata, merthogy nem tudom eldönteni, hogy málna vagy eper. Inkább talán málna. Halovány vaníliával, és természetesen a csoki sötét illatával. Próbáltam nem rögtön szétrágni a csokiháromszög-darabkát, és elsõre meglepett, hogy nem annyira krémes, mint amilyennek képzeltem. Ahogy olvadt, úgy éreztem, még gyümölcsösebb, sõt, mintha virágmézes lenne. Nem túl édes, de annál intenzívebb a kakaó íze, ami nem csoda, hiszen 70%-os. A vaníliát csak az illatban éreztem egy picit, az ízben nem, viszont - meglepetés! - a fekete szezámmagok (azért feketék, mert a csoki belsejében vannak, és így elegánsan belesimulnak a gondosan megtervezett látványba) úgy viselkednek a nyelvemen, mint a robbanócukorkák: bizsergetõen jók. Ahogy rágni kezdek, a szezámmag rákontráz a gyümölcsösségre.

Mihez hasonlíthatnám? Nem tudom, és török még egy kicsit. Aztán még. Aztán kóstoltatom mással is. Törünk még. Azt hittem, hogy a 70% miatt nem fogy majd ilyen gyorsan. De elmélázásra serkent, az ember csak hagyja olvadni és figyel az ízekre. (Kivéve Csoszát, aki a fotóra is figyelt.)

A csomagolás szerint ez a tábla egyébként Trinitario kakaóbabból készült, ami egy hibrid, a termései között van lila, vörös, sárga ...


Folytats a blogon ... csox.blog.hu/2011/10/20/a_kalapos_kuk...

sponsored links

Keres?s