A jótündér ajándéka

2011-12-12

sponsored links



Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gazdasszony, aki családja nagy örömére nagyon szeretett fõzni. Néha azonban egy kicsit túlzásba esett... Még a szabadidejében is szakácskönyveket olvasgatott vagy gasztronómiai mûsorokat nézett a TV-ben. Az orvosok "totális gasztromániásnak" diagnosztizálták, de meggyógyítani nem tudták. Az asszony egyszer csak azt vette észre, hogy már nem csak fõz, de gasztroblogot is szerkeszt. Biztos a gyógyszerek mellékhatása volt...
Egy verõfényes nyári napon, mikor blogja még igencsak gyerekcipõben járt, egy Jutka nevû jótündér online repült hozzá és megszólította:
-"Erdélybõl, a legendák földjérõl jöttem. Jótündér barátaimmal összefogtunk, hogy a fõzni szeretõ embereknek, karácsonyra egy szép és értékes varázskönyvet szerkesszünk. Lenne kedved néhány recepttel hozzájárulni a munkához?"
- "Naná, hogy lenne!"- válaszolta az asszony, és miután röpködött néhány kört örömében, el is küldte a recepteket és a fotókat.

Közeledett a karácsony. Az asszony fölé postagalambok repültek, és az ölébe ejtettek két gondosan becsomagolt küldeményt. Izgatottan kibontotta, és a kezében tartotta a varázskönyvet, melyben valóban ott voltak az általa küldött receptek, és neve is ott virított a kiadvány írói és szerkesztõi között. A varázskönyvet Erdélyi Konyha Kalendáriumnak keresztelték, és szétszórták a ...

Folytats a blogon ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/12...

sponsored links

Keres?s