A jól bevált tortaalapom
sponsored links
6 tojás
8 púpos evõkanál liszt
2 evõkanál kakaó
10 evõkanál cukor
1/2 csomag sütõpor
2 csipetnyi só
2 evõkanál víz
margarin a forma kikenéséhez
Nagyon sokféle receptet kipróbáltam, több kevesebb sikerrel. Hol összeesett a tészta, hol a teteje lett olyan, mint egy mini piramis, vagy betonkemény lett a tésztája. Már már feladtam, amikor rátaláltam erre a receptre és azóta csak ezt sütöm, mindig nagyon jól sikerül. Bátran merem ajánlani.
A tortalaphoz elõveszünk egy kapcsos tortaformát, az enyém 23 cm átmérõjû és alaposan kivajazzuk az alját, oldalát. A lisztet, a kakaóval és a sütõporral összekeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor teljesen elolvadt és a sok keveréstõl ...