A húsvét bejglije: Pozsonyi kifli
sponsored links
Vagyis a bejgli húsvéti változata. Tekintse mindenki bizalmas információnak, de én karácsonykor is szoktam néhány kiflit készíteni, mert az arányok (tészta-töltelék) miatt más lesz a végeredmény, és nemcsak kívül, ízre is.
Még mindig nem sikerült eldöntenem, hogy melyiket szeretem jobban, a diósat, vagy a mákosat. Talán attól függ, hogy melyik töltelék sikerül jobban. Ami viszont biztos, hogy a mákosba soha, csakis a diósba szoktam mazsolát tenni. Arra már nem emlékszem, hogy ez már az én konyhám szokása, vagy anyukám is így csinálta e. A mostani egy kicsit száraznak tûnt rögtön sütés után, amikor szinte langyosan a (barát)nõk megkóstolták, de kaptak hozzá kávét, ami köztudomásúlag kilométeres körzeten belül nálam a legjobb, így nem porzott a szájuk, és szemet hunytak efelett a kis hiányosság felett, de két nap múlva már tökéletes volt, elmúlt a szárazsága, amibõl az a tanulság vonható le, hogy össze kell érnie. Ezt persze eddig is tudtam, de így szépen ...