A házi puding
sponsored links
Csokis.Vagy vaníliás. Vagy banános. Vagy karamelles. Vagy rumos-mazsolás.Vagy kávés.Vagy kókuszos. De mostmár csakis ezzel a módszerrel készül, amit az elõzõ, karamelltortás posztban is leírtam.
Akinek van gyereke, annak már tuti rágták a fülét a boltban a kész pudingokért - ismeritek biztos, nem az megdermedõs fajta, amilyen a porból készült, hanem az a lágyabb, fényes, könnyen kanalazható csúszós finomság. Én nem vagyok adalékfóbiás, a stabilizátor kukoricakeményítõ - na ez van a házi pudingban is -, a xantángumi az egy növényi eredetû zselésítõ cucc, nem valami sötét laborsarokban kevergetett rettegett kémiai anyag - ez oké, nincs a háziban, de egyébként nem nõ homlokára fül tõle a gyereknek - a zsírsavak mono- és digliceridjei a selymes simaságért felelnek, vagyis emulgeálószerek, de ezeket én már kihagynám - ezt a szerepet a háziban a tojássárgákban lévõ lecitin fogja betölteni - éppúgy, mint az aromákat vagy mondjuk a szójalecitint, ami simán GMO, ( mert ami szója, az majd mind GMO, és azzal etetik ám itthon is az állatokat,) hacsak kifejezetten nem garantálják, hogy nem az - és hát abban sincs nagy bizodalmam.
És akkor ezzel a módszerrel pedig elértem, hogy a gyerekek kijelentették, hogy ez sokkal jobb, mint a legdrágább bolti, azóta kétnaponta pudingot kellene fõznöm, ha hagynám magam, egyetekmostmárgyümölcsötinkábbgyerekek.
Hozzávalók: (ez nálunk két gyerekadag)
0,5 l tej
1 tk vaníliakivonat (vagy 1 vaníliáscukor) ...