A házi koszt, akkor és most
sponsored links
Gyermekkorom egyik legkedvesebb gasztro-élménye, a "Sógor" által készített Kalbászos-kápuszta. Valamiért, ezt az étket mindig Õ készítette, annak ellenére, hogy véleménye szerint: "fõzís az asszony dógája".
Öröm volt nézni azt az átélést ahogy megalkotta ezt a pompás (általában vacsora) fogást. Gondosan átnézte a hozzávalókat, amiket természetesen Magdus nénje készített oda neki, és szó nélkül, apró fej bólintásokkal jelezte, hogy mind a három dolog + egy kis kancsó fehérbor rendelkezésére áll. Aztán hozzákezdett a káposzta párolásához, közben némán és elgondolkodva borozgatott. Néha, volt rá alkalom, hogy a káposztába került egy kevéske bor is, de akkor nekünk gyerekeknek úgy kellett enni, mintha addigi életünk legnagyobb jutalmát kaptuk volna.
... és az is volt.
KOLBÁSZOS- SAVANYÚ KÁPOSZTA
Hozzávlók:
80 dkg savanyú káposzta
20 dkg paraszt kolbász (puhább) ...
... és az is volt.
KOLBÁSZOS- SAVANYÚ KÁPOSZTA
Hozzávlók:
80 dkg savanyú káposzta
20 dkg paraszt kolbász (puhább) ...