A Hisztériás fagylaltok találkozása Szent Erzsébettel
sponsored links
Akinek elege van a púpra halmozott, színes ragaccsal leöntött fagylaltok látványából, a Hisztéria fagylaltozóiban egészen más fagylaltkultúrával találkozhat: a krémes finomságok fedett tartályokban hûlnek, ami lássuk be, egyéb elõnyai mellett sokkal higiénikusabb megoldás.
Ezek a fagylaltok az itthon elérhetõ legjobb minõségû alapanyagokból készülnek, ez persze más helyeken is így van, a Hisztéria titka a technológiában van. A vertikális gépeknek köszönhetõen lassabban, kíméletesebben készül a fagylalt, és nincs szükség sem adalékanyagokra, sem stabilizátorokra, egy sokkal krémesebb, lágyabb textúrát, tisztább ízvilágot lehet így elérni. A tölcsérekrõl is érdemes szót ejteni, amellett hogy finom ízû és ropogós, mielõtt rákenik a krémes fagylaltot, választhatunk, hogy a pult mögötti csapokból folyó belga csokoládéból a tejes vagy az ét változattal töltsék meg tölcsérünk alját, így mielõtt véget érne az élmény, még kapunk egy ?utolsó? mennyei falatot, amitõl igazán emlékezetes marad minden adag Hisztéria fagylalt.
A választék letisztult ízvilágú, persze akad néhány izgalmas, rendhagyóbb párosítás is, és gondolnak a különféle ételérzékenységekkel küzdõ vendégekre is, készítenek csökkentett cukortartalmú, laktóz és gluténmentes fagylaltokat is. Fedeles tégelyek õrzik az ízeket, ami elsõre szokatlan lehet, hiszen látványra nincs is mód választani, kóstolni azonban ér!
Szent Erzsébet ? az idei ország torta verseny egyik nagy esélyese
A Hisztéria Kávézó felújítása alkalmából tartott fogadáson bemutatták a Szent Erzsébet tortát is, ami az idei ország torta verseny egyik esélyes jelöltje. Szent Erzsébetet a francia cukrászat, a vallási hagyományok ihlették, és a novemberben legszebb arcukat mutató gyümölcsök és csonthéjasok (dió és áfonya) a legfõbb alkotóelemei, Erzsébet névnap pedig novemberre esik. A torta rétegei: diós streusel, azaz egy roppanós kekszes- darált diós réteg, diós daquise (?dákva?), mascarpone mousse, áfonyás zselé betét ,diós ropogós, áfonyás tejcsoki mousse, áfonya glaze egy kis meringue-el, azaz sült tojásfehérjével a tetején.
A Hiszéria története
A Tápiószecsõrõl indult, generációk óta vendéglátással foglalkozó család 1991-ben nyitotta elsõ fagylaltozóját, egy aprócska fabódéban, a 31-es fõút mellett. Azóta nagy utat tettek meg: a most megújult Hisztéria Kávézó mellett tavaly nyitották meg a fõvárosban a Hisztéria Cremeriát, a modern, újhullámos fagylaltozójukat Budapest legimpozánsabb sugárútján, az Andrássy úton, mindezek mellett a cukrász-birodalomhoz tartozik még a tápiószecsõi és a gyömrõi egységük is. Az Ipacs család kreatív hozzáállással, a legmodernebb technológiával felszerelkezve, nagy lelkesedéssel dolgozik évtizedek óta.
?Szenvedélyünk a kézmûves fagylalt, kizárólag természetes alapanyagokat használunk, ötvözzük a csúcstechnológiát és a hagyományokat. Egész kiskorom óta foglalkozhatok a fagylaltkészítéssel, most szeretnék kreatív, újító szellemet hozni a hazai piacra, remélem, hogy ezt a vendégek is értékelni fogják? ? mondta Ipacs Balázs, a cukrászcsalád legifjabb tagja a Hisztéria kávézó felújítása alakalmából tartott fogadáson.