A hentes receptje
sponsored links
Említettem új, kedvenc hentesem, ahova hetente kétszer-háromszor biztosan betérek. Eddig csupa fiatal szolgált ki - egyikükkel már a kutyanevelés és -etetés témakörében is társalogtunk -, mostanában viszont egy idõsebb urat találok ott, gyanítom, hogy a családi vállalkozásban õ az apuka.
Napsütéses délelõtt volt, én a pult kínálatát tanulmányoztam, a bácsi egy hölggyel beszélgetett, aki egyszer csak hozzám fordult:
- Ne haragudjon, hogy megszólítom, olvasom ám a blogot...
Ó, ilyenkor mindig zavarba jövök, ugyanakkor nagyon kellemes érzések töltenek el. Kiderült, hogy már régi olvasóm, és akkor is látott, amikor néhány hete fotóztam a húsboltot. Onnan gondolta, hogy én vagyok az. Aztán, amint kiderült, neki is húsboltja van, csak épp Keszthelyen.
A hölggyel még gyorsan bemutatkoztunk egymásnak, majd távozott.
- Szakács tetszik lenni? - kérdezte a hentes.
- Hobbiszakács. Vagy valami ilyesmi - mondtam kissé bizonytalanul.
- Nagyon fontosnak tartom a kulturált, változatos étkezést - szögezte le erre a bácsi.
Közben azon morfondíroztam, mit is fõzzek ebédre, mire õ így szólt:
- Tetszik venni ebbõl a szép pulykamellbõl nyolcvan dekát, felcsíkozza, kis hagymán lepirítja, megszórja liszttel, kevés ...