A harmadik hónap - a töklekvár

2012-07-22

sponsored links


Tököt termelni kihívás. Na nem azért, mintha  akkora szakértelmet kívánna ez a növény, éppen ellenkezõleg. A tök nõ,kúszik, terjed, elborít mindent, akkor is, ha nem csinálsz vele az égadta világon semmit. És terem,terem.Rengeteget. Ez jelenti a feladatot, hogy mit kezdesz a sok tökkel. Ha már minden közeli hozzatartozód,távoli rokonod, barátod, szomszédod és munkatársad, valamint a varrónõd is kapott belõle,ha  már rá sem bírsz nézni a tökfõzelékre és a rántott tökre, akkor hogy tudod  feltalálni magad.
Csinálsz töklekvárt, fõleg, ha kedveled a gyömbért. És az ananászlét.Az egyszerû tökbõl pici csalással fenséges lekvárt lehet varázsolni, az iménti hozzávalókon kívül csupán egy kis almára,citromra és vaníliára lesz még szükségünk, a befõzéshez szokásos cukor és dzsemfix szükséglet mellett. Soha senki nem fogja megmondani, hogy ebben a lekvárban tök van.
A végeredményre röpke pillantást  vetõ férjem boldogan jegyezte meg, hogy ez az ötlet milyen remek, mert amibõl lekvárt lehet fõzni, abból pálinkát is...

Hozzávalók:
1 kg tök, megtisztítva,kis kockákra  vágva
2 db nagyobb alma (kb.40dkg),szintén  kockára vágva
3 citrom leve
40 dkg kristálycukor ...

Folytats a blogon ... vesta007.blogspot.com/2012/07/a-harma...

sponsored links

Keres?s