A hamuban sült pogácsa
sponsored links
Ebben a blogban a képek amolyan másodhegedûs pozíciót élvezhetnek csupán. Notórius fényképezõ tönkretevõ család vagyunk, nagy álmom, hogy vegyek magamnak egy majdnem profi gépet, ami soha nem romlik el....egyszer meglesz.
Addig pedig írok és néha mellé biggyesztek egy-egy képet. Ha majd a gyerekeim olvassák a receptjeinket, érteni fogják amit írtam és emlékeznek Anya csodálatos fotóira. Majd egyszer.
A kenyér a legfontosabb táplálékunk. Megkenve vajjal, melegszendvicsnek sütve vagy egy forró tányér gulyás mellé, bárhogy is, nap nem múlhat nélküle. Így aztán sütjük is minden áldott nap. Van egy alapreceptem, amit lassan már Nimi is bedagaszt, ezt szoktam megszórni magvakkal, sokszor bele is keverem persze. Aztán a lisztekkel is játszadozom, sokféle lisztet használok különbözõ arányokban, így elõfordul, hogy néha nem tökéletes a végeredmény, de még mindig jobb, mint ha vennénk.
Az igazi persze az lenne, ha kemencében süthetném, hiszen akkor hamuban sült lenne, ami lúgos kémhatásúvá tenné a kenyeret, biztosítván ezzel testünk sav-bázis egyensúlyát. És ettõl kicsit persze más lenne az íze is. persze, hogy sokkal jobb! Ugyanígy ...