A haltepertõrõl...
sponsored links
Talán mondanom sem kell, hogy nagyon szeretjük az egyszerû, rusztikus hagyományos, magyaros ételeket. A haltepertõ nagy klasszikusnak számít, és szerintünk benne van az elsõ tízben! Eddig még nem sikerült kiderítenünk, honnan származik, mikor jött divatba készítése, mindenesetre négy szakkönyvet is fellapoztunk, s nem találtunk benne említést.
Azt mindenesetre tudni, hogy elsõsorban a Dél-Alföldön, különösen Szeged és Makó vidékén elterjedt. Elõfordul Baján, a Tisza felsõbb részein, a Balatonon, a Velencei-tó környékén és Nyugat-Magyarországon, a Fertõ-tó partjainál is. A többség pontyból (tükörponty a legjobb) készíti, érdemes azonban próbát tenni a szürkeharcsával, miként azt is számításba kell venni, hogy bár a nagyobb, éltesebb példányok húsa zsírosabb, erre a célra azonban különösen ajánlottak.
Hozzávalók:
halfilé,liszt,
pirospaprika ...