A halsütõ
sponsored links
Komoly marketing stratégiai felkészültségre vall ez, kérem szépen. A forgalmas út mellé (Tihanyt elhagyva Tapolca felé) kitenni egy-két fekete táblát. Rajta meg fehér krétával: Halsütõ, hekk, kolbász. A nyálelválasztás azonmód beindul, az éhes söfõr már nyomja is a féket és kanyarodik.
A hely, régebben talán tüzéptelep még egy hónapja sem üzemel. Az, hogy lepukkant, nem is írja megfelelõen körül. A vécére menetelt konkrétan elhalasztottam. Ettõl még folyamatosan tele van. A sütésre bizony várni kell, ami önmagában és egészségmegõrzésileg is jót tesz. Reményeink szerint a forró olaj kiirtja a bacikat. Még ha a tocsogó zsírt nem is, a bacikat biztos.
Van itt ponty meg keszeg is talán, a debreceni éppen fogyóban. Mi mégis a hekkre szavazunk elsõ körben. Igen, pontosan tudjuk, ez egy távoli tengerbõl érkezõ mûhal, mégis a balatoni nyár részévé lett valahogyan. És végülis jó. Nem haute coture ...