A hal és én
sponsored links
Legyünk õszinték, a halakkal hadilábon állok. Ennek gyökereit feltehetõen ott kell keresni, hogy gyerekkoromban hallal maximum halrudacska, vagy esetleg egy-egy balatoni hekk formájában találkoztam, tekintve, hogy nem övezte túl nagy rajongás nálunk a halakat. Felnõtt fejjel persze elkezdtem már enni, de a készítés, és fõleg az elõkészítés, na az egy másik mûfaj.
Az utóbbi években, ha halat készítettem, akkor mindig filézett halhoz volt szerencsém. Múlt héten viszont kitaláltam, hogy pisztrángot azért csak könnyebben veszek frisset, mint valamilyen tengeri halat, hát azt kéne készíteni. Amolyan egészben sültet.
Szép gondolat, de meg is kell ám valósítani. :) A piacon kaptam is tisztítottat. Biztos, ami biztos, azért az eladónál rákérdeztem, hogyugyebár ezzel már nem kell semmit sem csinálnom. :) Szerencsémre megnyugtató válasz érkezett, mert ismerjük el, egy kezdõnek biztos nem való a halfilézés, pikkelyezés, pucolás meg ki tudja, mi minden még.
Így hát, halacskák be a szatyorba, és hazajöttek velem. Nos, khm... Majd biztos ehhez is hozzáedzõdöm, de jelenleg még biztosan nem a kedvencem az egész (értsd: fejes-szemes gyönyörûség) hal, ahogy ott néz engem, miközben próbálom azt a nyálkás réteget lemosni róla, meg ahogy tömöm a hasát a fûszerekkel. Biztosan megszokás kérdése ez is. De akkor már inkább a rák és a tápcsatorna... :)
Zöldfûszerekkel töltött pisztráng (2 fõre)
- 2 kisebb pisztráng
- 4 levél medvehagyma (elhagyható)
- 2 ág rozmaring
- 4-6 ág kakukkfû ...