A hagyomány maradandó?

2014-02-01

sponsored links

Mit szólnátok egy kis édességhez? A királynõk desszertje ? akár kezdõknek is? A nagy kedvencem? :)

Ez volt életem elsõ desszertje, amit tizenéves koromba tanultam meg?, Egyszerûen imádom, bárhol ? bármikor meg tudnám enni? Így, ez sem maradhat ki a receptáramból?

Lényeg, hogy a jó palacsintának papírvékonyságúnak kell lennie?


Nutellás-baracklekváros és túrós palacsinta

Hozzávalók:

15 dkg liszt

1 tojás

2 dl tej

2 dl szódavíz ? vagy szénsavas ásványvíz

?  dl olaj

csipetnyi só

? sütõpor

1 reszelt citromhéja

a sütéshez, olaj

1 narancs reszelt héja

Elkészítés:

Egy tálba felütjük a tojást. Hozzáadjuk a hideg tejet, egy csipet sót, a reszelt citromhéjat és kanalanként a lisztet, amibe elõzõleg elkevertük a sütõport és simára keverjük egy robotgéppel. Hozzáadjuk a szóda vízet, és óvatosan belecsurgatjuk az olajat. Simára keverjük, akkor jó a tészta állaga, ha egy picivel sûrûbb, mint a tejszín állaga.

Ha készen vagyunk, akkor kb. 15 percig pihentetjük, utána ismét felkeverjük.

Ezt követõen a palacsintasütõt - én teflon sütõt használok - felhevítjük, de elõtte egy ecsettel körbe kenjük olajjal a serpenyõt.  Amikor felforrósodott, akkor egy kisebb merõkanálnyi palacsinta tésztát szétoszlatunk, - minden egyes palacsintánál, keverjük fel a masszát - majd addig sütjük, amíg át nem tudjuk fordítani a másik oldalára, hamar megsül, nem szabad ott hagyni. A másik oldalát is sütjük kb. fél percig, ha kész, lapos tányérra csúsztatjuk vagy fordítjuk, és mindenképpen fedjük le egy mélytányérral.

Ha készen vagyunk forrón tölthetjük, nutellával, baracklekvárral, túrótöltelékkel, cukros kakaóporral, csokoládés-vaníliás pudinggal és tejszínhabbal vagy bármivel, amivel szeretnénk.



Kínálhatjuk feltekerve, négybe hajtva, és reszelt narancshéjjal díszítjük, ez ad neki egy nagyon finom ízt, ezt ne hagyjuk ki semmiképpen sem, és egy leheletnyi porcukorral meghinthetjük, mivel a tésztába nincsen cukor, én nem szoktam beletenni, nem is ajánlom, elég édes a töltelék, csak díszítésként.

* Tipp: Ha esetleg sûrûbb lenne a tészta, mint a tejszín állaga, akkor kevés szódavízzel vagy hideg tejjel hígítjuk. Minden palacsinta tészta elõtt kenjük meg olajos ecsettel a serpenyõt.

Figyelni kell, hogy ne ragadjon oda a palacsinta, ha mégis, az alábbi okok lehetnek:

Nincs jól kikeverve a palacsinta massza, közbeni keverést se feledjük,

Túl híg a tészta,

A liszthez mérten használjunk tojást, dupla adagnál, dupla minden,

Mindig elég forró legyen a serpenyõ,

Ha vastag a tészta, akkor túl sûrû a massza.


Túró töltelék:

Hozzávalók:


25 dkg túró

2 ek mascarpone

4 ek vanília puding

1 citrom reszelt héja

- aki szereti a mazsolát, azt is tehet bele 1 marékkal ? de mielõtt beletesszük, azelõtt egy kis vízbe kell áztatni 15 percig, vagy rumba.

Külön cukor nem kell a túros töltelékbe, mert a vanília puding már tartalmazza.


Elkészítés:

A fenti hozzávalókat keverjük össze egy tálba, és töltsük meg vele a palacsintákat.

Jó nasizást!

Üdv. Klarissza



Hasonló bejegyzések:




Himalaya Kristály Só
Icipicit törödjünk magunkkal ? miért is jobb a Himalaya só, mint a hagyományos só?


Itália saláta öntet
Tudástár ? ínyenceknek


limoncello
Kényeztetés felsõfokon?


Sült bulgur gránátalma mártással
Sült bulgur ? egy egészséges vacsora?


osztriga_szósz
Finomságok tárháza?




Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s