A HAGYOMÁNYOS FOSZLÓS FRANCIA PÉKSÜTEMÉNY MÁKKAL TÖLTVE
sponsored links
Nagy kedvencünk ez a puha, foszlós francia sütemény!!! Nem kell megijedni, hogy lágyabb a nyers tészta állaga a megszokott átlagnál, mert a sütemény nagyon-nagyon finom, még másnap is. Nagyon optimális az alapanyagok aránya, nem érdemes eltérni tõle. A hozzávalók hozzáadási sorrendjét érdemes betartani, mert a végeredmény nagyon finom ám!
2,5 dl tej
2 dk friss élesztõ (szárazból 1 evõkanál)
3 tojás
4 evõkanál cukor
250 g vaj mikrohullámúban megolvasztva és szoba-hõmérsékletûre visszahûtve
450 g liszt (ez kb. 4,5 csészényi)
só
TÖLTELÉK:
100-150 g szoba-hõmérsékletû vaj
minden nyújtott lapra 1-2 marék cukor, ízlés szerint
mák
1 citrom reszelt héja