A gömbec(gömböc)

2012-01-05

sponsored links


Mivel többen is kérdeztétek, hogy mi is az a gömbec, édesanyámtól pontosan megkérdeztem, hogy hogyan is készül, hiszen látni láttam minden egyes disznóvágáskor, de azért a pontos összetevõit nem tudtam. Ezért el is határoztam, hogy a blogomon lassanként közzéteszem az erdélyi disznóvágás részleteit, hogy milyen ételek, termékek készülnek olyankor. Teszem mindezt magamért is, hogy megmaradjon leírva, és azért, hogy ti is lássátok.
Tehát a gömbecet is disznóvágáskor készítjük, általában azok az asszonyok akik nem írtóznak a vértõl, nálunk az idén nagynéném és édesanyám készítették, a disznó gyomrát pedig, amibe töltjük nagymamám pucolta meg, készítette elõ.

Hozzávalók:
  • a disznó vére(ami már megalvadt)
  • véresebb húsdarabok
  • fõtt rizs
  • csombortliszt
  • õrölt szegfûbors
  • õrölt szegfûszeg ...

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/01...

sponsored links

Keres?s