A gyümölcs a természet ajándéka

2017-06-30

sponsored links

Ez a bejegyzés nem szól másról, csak a gyümölcsökrõl.


Vannak olyan táplálkozási irányzatok, amelyek nem javasolják a gyümölcsök fogyasztását. Lehetnek olyan esetek, amikor egészségügyi problémák miatt nem kerülhet gyümölcs a tányérra, de minden egyéb esetben ezt javasolni szerintem balgaság.

A gyümölcs az egyetlen olyan dolog a földön, ami azért van, hogy megegyük. Azért terem, hogy élelem legyen.

A fák és a cserjék nem képesek a helyváltoztatásra, gyökereikkel a földhöz kapcsolódnak. Évente megérlelik a magjaikat, amit ugye azért tesznek, hogy a faj fennmaradjon, ezzel szaporodnak. A gravitáció csak abban segíti õket, hogy a mag a földre hulljon, de mivel annak nem sok értelme lenne, hogy az összes cseresznyefa egy kupacban nõjön... valahogy gondoskodnia kell arról, hogy a magok messze földre is eljussanak.

A természet erre azt találta ki, hogy ehhez a feladathoz igénybe veszi a helyváltoztatásra képes élõlényeket, négylábúakat vagy madarakat... de persze ezt õk sem teszik ingyen. A mag köré édes, szaftos, illatos és színes gyümölcsöt talált ki! Ha megérik a mag, édes és kívánatos lesz a gyümölcs is, leesik a fáról, az állatok (és persze az ember is) jókat lakmározik belõlük. A mag is úgy van kitalálva, hogy ne lehessen megemészteni, így 1-2 nap múlva néhány kilométerrel odébb trágyázott környezetben, az anyaföldbe visszajutva lesz esélye az új élethez.

Ki van ez találva.

Igen, a gyümölcsök tartalmaznak cukrot. De óriási különbség van a gyümölccsel elfogyasztott cukor és egy pohár limonádéban feloldott kristálycukor (vagy a habos sütikrõl ne is beszéljünk) között. A gyümölcs tartalmaz még rostokat, amitõl a cukor felszívódása sokkal lassabb lesz, nem hirtelen emeli meg a vércukor szintet, mint a cukros üdítõ. A gyümölcs rengeteg vitamint, antioxidánst és más ásványi anyagot is tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége van. A cukros üdítõ jó esetben csak energia, rossz esetben tartósítószer és színezék is bejut vele :(

Gyümölcsbõl csak annyit tudsz enni, amennyit a gyomrod képes befogadni. Van korlátja... az édes cukros ételekbõl sokkal többet meg tudunk enni, mint amennyire szükségünk van, így könnyen túlesszük magunkat, és jön az elhízás... bünti a cukros falatokért...


A gyümölcs elfogyasztásához nincs szükség semmire, fõzésre, tányérra, semmilyen ételkészítési eljárásra.  (gondoljatok itt a többi növényre... pl. a gyökér zöldségeket meg kell mosni, hámozni, a gabonákat aratni, fõzni, sütni, magokat magozni, csíráztatni, stb... )

A gyümölcs finom, színes, illatos... de ezt úgyis tudjátok.

Itt a nyár, most nevezzetek ki egy napot a héten, és egyetek csak gyümölcsöt... dinnyét... barackot... látni fogjátok, mennyi energiát ad :) Tartsatok gyümölcsnapokat :)

Nincs recept, csak egyétek a finom gyümölcsöket magukban, jóízûen...




Folytats a blogon ... gittarawfood.blogspot.com/2017/06/a-g...

sponsored links

Keres?s