A gyermekkor ízei 1: morzsás karfiol

2011-10-15

sponsored links


  Mostanában egyre többször jutnak eszembe a gyermekkorom ízei, anyám asztala. Talán öregszem!???
A hagyományos és megszokott minden heti rántott hús, sült hús és pörkölt mellett igazi ínyencségnek számított nekem ez a morzsás karfiol. Szerettem. Aztán elfelejtettem. Tudjátok...mint egy régi szerelmet.Az idõ és az új élmények feledtetik. Aztán most csak úgy a semmibõl elõbukkan, érzem az ízét az illatát, ahogy Anyám elém teszi..
  Hát így került az asztalomra ismét és ugyanolyan jó volt mint rég.

Sós vízben szinte puhára kell fõzni egy szép fej karfiolt, de még ne essen szét.
Egy tûzálló edényt vajjal kikenni, zsemlemorzsával alaposan megszórni és rászedni egy sor karfiolt. Erre megint vaj,morzsa és karfiol. Amíg tart.A tetején az utolsó sor ...

Folytats a blogon ... annifakanala.blogspot.com/2011/10/gye...

sponsored links

Keres?s