A fügés tekercs receptje

2011-12-15

sponsored links


 A fügés tekercs régi édesség még a "boldog békeidõkbõl", ekkoriban az ország déli részein elterjedt gyümölcs volt a füge. Ezt a jellegzetes karácsonyi desszertet méz helyett cukorsziruppal is készítették. (Akkor a 15 dkg méz helyett 25 dkg cukorból fõzött sûrû cukorszirupot használtak.) A hozzávalóin és nagyon finom ízén túl azért is népszerû volt, mert napokkal az ünnep elõtt elkészíthetõ. A sütõpapír elterjedése elõtt cukrozott deszkán nyújtották ki nagy ügyességgel. A sütõpapír használata azonban nagyban megkönnyíti az elkészítését. 

Hozzávalók: 40 dkg aszalt füge, 25 dkg dió, 15 dkg méz. 

Elkészítése: A fügét megmossuk, a szárát eltávolítjuk, majd húsdarálón ledaráljuk vagy aprítógéppel összeaprítjuk. A diót megdaráljuk, és alaposan összekeverjük a mézzel.
Egy ív sütõpapír széleit úgy felhajtjuk, hogy a közepén egy ...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s