A fõzött diókrém dicsérete: diókrémes - fehércsokis praliné
sponsored links
Egy Facebook-csoportban olvastam a fõzött diókrém vázlatos receptjét (sajnos nem emlékszem, ki írta be, de ha szól, szívesen ideírom), ami nagyon egyszerûnek tûnt, így mindjárt ki is próbáltam egy bonbonban. A fõzött diókrém szuper találmánynak bizonyult: a vaj, illetve tejszín adagolásával tudjuk szabályozni a krém sûrûségét, így lehet folyósabb-krémesebb állagút is készíteni egy formában készült bonbonba, de lehet egészen szilárd állagút is készíteni, amivel kézzel formázható bonbonokat gyárthatunk. Nekem - ahogy a képen is látható - elsõ nekifutásra egy szilárdabb állagú krém készült. Ezt az alapkrémet sokféleképp ízesíthetjük is: vaníliarúd magjaival, rummal, fahéjjal, diólikõrrel stb. Még sok bonbontervem van ezzel a szuper diókrémmel!
Hozzávalók 15 darabhoz: ...