A Food Revolution Day alkalmából: muffin fõételnek és szendvics desszertnek
sponsored links
Már biztos mindenki tudja, hogy ma van a Food Revolution Day, amit Jamie Oliver indított útjára, és aminek a lényege, hogy kerüljük a tartósított félkész termékeket, és próbáljunk meg nyers alapanyagokból fõzni, amit õstermelõktõl vásárolunk, vagy a kertünkbõl szedünk. Ennek alkalmából azt találtam ki, hogy nálunk ma a vacsora egy-egy idény zöldség és gyümölcs köré csoportosulna: ez a sárgarépa és az eper lenne. Csak, hogy vigyünk bele valami érdekességet is az eper lenne a fõételhez, a sárgarépa pedig a süteményhez. Ezt a vonalat követve kinézetüket is megpróbáltam megfordítani. A saláta sütemény külsõt, míg a sütemény szendvics formát kapott. Remélem tetszik!
Epres-baconos-kecskesajthabos saláta süteménynek álcázva
Hozzávalók:
Salátához:
- 12 szelet bacon (házi füstölt szalonna)
- Saláta (õstermelõktõl)
- 1 evõkanál balzsamecet
- 3 evõkanál olívaolaj
- 6 szem apróra vágott eper (õstermelõktõl)
- 2 evõkanál pirított szeletelt mandula
Kecskesajthab részhez:
- 1,5 dl tejszín (Cserpes)
- 30 g friss kecskesajt (Fuchs)
- só (a kecskesajt sósságától függõen) ...