A Food Revolution Day alkalmából: muffin fõételnek és szendvics desszertnek

2012-05-19

sponsored links


Már biztos mindenki tudja, hogy ma van a Food Revolution Day, amit Jamie Oliver indított útjára, és aminek a lényege, hogy kerüljük a tartósított félkész termékeket, és próbáljunk meg nyers alapanyagokból fõzni, amit õstermelõktõl vásárolunk, vagy a kertünkbõl szedünk. Ennek alkalmából azt találtam ki, hogy nálunk ma a vacsora egy-egy idény zöldség és gyümölcs köré csoportosulna: ez a sárgarépa és az eper lenne. Csak, hogy vigyünk bele valami érdekességet is az eper lenne a fõételhez, a sárgarépa pedig a süteményhez. Ezt a vonalat követve kinézetüket is megpróbáltam megfordítani. A saláta sütemény külsõt, míg a sütemény szendvics formát kapott. Remélem tetszik!

Epres-baconos-kecskesajthabos saláta süteménynek álcázva
Hozzávalók:
Salátához:

-          12 szelet bacon (házi füstölt szalonna)
-          Saláta (õstermelõktõl)
-          1 evõkanál balzsamecet
-          3 evõkanál olívaolaj
-          6 szem apróra vágott eper (õstermelõktõl)
-          2 evõkanál pirított szeletelt mandula

Kecskesajthab részhez:

-          1,5 dl tejszín (Cserpes)
-          30 g friss kecskesajt (Fuchs)
-          só (a kecskesajt sósságától függõen) ...

Folytats a blogon ... dizajnmenza.blogspot.com/2012/05/food...

sponsored links

Keres?s