A fasírt
sponsored links
Azt gondolhatnánk, hogy a magyar konyha "alapételei" a kisújjunkban vannak "vom Haus aus", de ez általában közel sincs így. Én hamarabb tudtam orosz borscsot fõzni, garnélát sütni, mint rántott húst. Ilyen nehéz mûfaj szerintem a fasírt is. Elvben mindenki tudja, mi kell bele: darált hús, hagyma, fokhagyma, tojás, só, bors; a sütésre is van egy biztos módszere, aztán kiderül, mégse az igazi.
A jó fasírt nem sûrû, nem lágy, nem zsíros, nem esik szét, és nem mellesleg a formája is szép. Kísérletezek egy ideje vele. A kis svéd húsgolyó-szerû fasírtok a kedvenceim. Mivel olajsütõm nincs, nem is tervezem a beszerzését, elég macerás a sütése, ezt oldja meg a sütõben, muffin-formában történõ sütés. Nekem bevált.
Hozzávalók: 0,5 kg darált sertéshús, 1 közepes hagyma, 2-3 gerezd ...