A díjnyertes eperlekvár

2014-06-01

sponsored links

Mivel most tényleg szuper olcsó az eper, nem lehet belõle idén sem kihagyni a lekvárfõzést. Készült már korábban levendulás, és bodzás ízesítésû, volt, hogy került bele bors és étcsoki is de van, hogy az egyszerû ízek olykor felül múlják, a flancos változatokat. Ez a klasszikus eperlekvár , a River Cottage-bõl ismert Pam Corbin díjnyertes receptje alapján készült és tényleg isteni finom. Azóta nincs kalács, vagy croissant e nélkül a finomság nélkül!



Eperdzsem, River CottageEperdzsem, River Cottage



Hozzávalók: 1 kg eper (Nekem 1,1 kg volt), 500 g cukor, 450 g befõzõcukor, 150 ml citromlé

Mossuk át alaposan az epret és szedjük le a csumáját.

Tegyünk 200 g epret és ugyanennyi cukrot egy lábosba, krumplinyomóval(vagy botturmix segítségével) pépesítsük és kezdjük alacsony hõfokon fõzni. Amikor ez a massza felmelegedett, adjuk hozzá a többi epret. Gyakran kevergetve fõzzük tovább, amíg forrni nem kezd. Ekkor tegyük bele a cukrot. Kevergessük és fõzzük tovább, amíg a cukor teljesen felolvad. Mehet bele a citromlé is. Forraljuk még további 10 percig. Majd töltsük sterilizált üvegekbe.

Eperdzsem3




Hasonló bejegyzések:





Pirikenagyi zöldborsos eperlekvárja


Bodzás eperlekvár
A pikáns bodzás eperlekvár


parajdi
Borlekvár, céklás méz, parajdi só, avagy mi lesz az év gasztro-trendje?


Lemonopita
Lemonopita (citromos süti)




Folytats a blogon ... marmalade.cafeblog.hu/2014/06/01/a-di...

sponsored links

Keres?s