A csülök páclé utóélete....

2014-05-13

sponsored links



Lucskoskáposzta húsgombóccal... a csülök páclevével fõzve...

Vasárnap volt ugye a rozmaringos ropogósra sült csülök ebédre, azt a csülköt 1 éjszakán át kellett fûszeres lében áztatni, majd másnap ebben a lében 2 óra alatt puhára párolni, végül ropogósra sütni.
Megmaradt a hatalmas fazék csodás ízû, illatú pác ill. fõzõvíz, gondoltam csak nem fogom kiönteni, vétek lenne, de mit is fõzzek belõle, mihez is passzol ez az ízvilág.
És akkor beugrott a lucskoskáposzta, nagyon nagy kedvencem, de a családé is.
Többféleképpen szoktam elkészíteni, hol levesnek, hol fõzeléknek, hol régi káposztával, hol újjal, hol sertéshússal, hol füstölttel, akárhogyan is, mindenképpen csodás, finom étel.
Minden évszakban készíthetõ, lehet teljesen húsmentesen is, sok tejföllel, friss, puha kenyérrel.
Mindenképpen mennyei.

A csülök pácleve sem rontotta el, sõt.....

részletes receptleírás  itt     és  itt





Túrós-tejfölös, sültszalonnás metélt...
lett a második fogás, most szélesmetélttel, de szoktam nagykockával is, fodros kockával is, csuszatésztával is, sõt apró nokedlivel is, egy a lényeg: mindig sósan, mindig sok túróval, tejföllel és mindig sok sült szalonnával.... számomra így tökéletes

részletes receptleírás itt




 .... és csak esik... és esik... vigasztalanul... jönnek mennek a frontok... viharok... már kicsit unom ezt a túl változatos idõjárást...




Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2014/05/a-csul...

sponsored links

Keres?s