A csicseribosrsó fasírt receptje

2011-11-22

sponsored links



És akkor jöjjön a tegnap ígért recept. Az ízvilága finom magyaros, fel sem tûnik, hogy nem húsból készült fasírtot eszünk. A falafeltõl eltérõen nem golyó formában sütöttem ki, hanem kicsit ellapítva. Ennek egyetlen egyszerû oka van: nem akartam a sütéshez túl sok olajat pocsékolni. A lapos fasírtok kevés olajban is tökéletesen ropogósra sülnek. Ez a mennyiség háromszori étkezésre bõven elég volt kettõnknek. Fõzelékekhez is kitûnõ feltét lehet.
Kerülhet bele petrezselymet is, én ezt most kihagytam, mert nem szeretjük túlságosan, de petrezselyemszeretõk feltétlenül tegyenek bele.
Én minden esetben száraz csicseriborsót használok. Ennek két oka is van: 
a száraz sokkal olcsóbb, és nem tartalmaz hozzáadott cukrot, mint a konzerv.
Ha szódabikarbónát teszünk az áztatóvízbe, akkor néhány óra áztatás elég neki.
A fõzõvízbe is szoktam tenni egy kiskanálnyi szódabikarbónát, így sokkal hamarabb megfõ.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2011/11/csicser...

sponsored links

Keres?s