A böllér bánata - egyperces gasztronovella

2012-01-13

sponsored links


- Tudjátok, sokszor vállalok fel szívességbõl vagy némi pénzért böllérkedést házaknál. Szeretem csinálni és a mellékes is jól jön. Jó pár helyre hívnak. Szeretik bennem, hogy nem iszom közben, hiába kínálgatnak, elvégzem a dolgom, aztán továbbállok. De fõleg: nem akarom a házigazdákra ráerõltetni az én ízlésemet, elgondolásomat. Ha azt mondják, orjára bontsak, akkor úgy lesz, ha az egész húsból kolbászt akarnak, az se érdekel. De valahogy mostanában egyre furcsább némely ember! A legtöbb helyen már fel se fogják a vért, hagyják elfolyni, ahelyett, hogy valamelyik ráérõ asszonyka sütne belõle egy jó hagymás vérpörköltet, vagy beletennék hurkába. Az utolsó öt ölésnél csak egy itt élõ skót nyugdíjas használta fel, a mi véres hurkánkhoz hasonló haggist készített belõle. De a többi belsõségnek sincs becsülete. Még a májból csak-csak fõznek valamit, de a szívet, vesét, nyelvet, velõt nem becsülik valami sokra. Pedig a jól elkészített párolt nyelv még ünnepi ételnek is ...

Folytats a blogon ... trendoblog.blogspot.com/2012/01/bolle...

sponsored links

Keres?s