A Bronzérmes Lecsó

2012-07-10

sponsored links


A "Hortobágyi" bejegyzésnél említettem, hogy párom (gyermekkori haverokkal csapatot alkotva és a szellemes "Jóbarátok" csapatnévvel) tavaly benevezett a helyi lecsófõzõ versenyre, ahol igen sok indulóból az elõkelõ 3. helyezést érte el. A bronzérmes lecsó egy egyszerûen fûszerezett rizses lecsó volt, melyet borsikafûvel ízesített, sült sertés combbal tálaltak, sült császárszalonna ágyon. A zsûrinek pont azok a lecsók ízlettek, amelyek nem voltak mindenféle (a lecsó egyszerûségéhez egyáltalán nem illõ) különleges fûszerekkel telefõzve. A zsûrielnök pedig kétszer is szedett a borsikafüves húsból (ami 45 étel megkóstolása esetén bizakodásra adott okot...). A tálalás különlegességét és egyediségét Gyömrõ város fûszerekbõl kirakott címere adta, amelyet nem csak a tálaló tálra készítettem el, hanem a fõzõsátrunk asztalára is kiszórtam (ugyanis külön pontozták a fõzõsátor környezetét és a minden induló által szépen elkészített "díszasztalt" is, amin a címeren kívül egy 5 kilós gyönyörû házi kenyér díszelgett, valamint egy zöldség csendélet -paradicsomból, paprikából, káposztából-, emellett elküldtük a gyerekeket mezei virágokat szedni, vissza is tértek egy szép kis csokorral, valahonnan kerítettünk neki egy vázát - ha jól emlékszem, valamilyen üveg volt- és ezeken kívül sóból és pirospaprikából kisebb halmokat szórtunk ki valamilyen mintában a hófehér terítõre).

A fiúk most elõször indultak fõzõversenyen, igazából azért, hogy kellemesen, sztorizgatva eltöltsenek ...

Folytats a blogon ... menukonyha.blogspot.com/2012/07/bronz...

sponsored links

Keres?s