A brisónak tûnõ sörperec esete

2012-02-05

sponsored links


Múlt hét egyik estéjén ünnepeltünk valamit. Ennek okán megkérdeztem az ünneplés alanyát, mit kér, és valami sós rágcsálnivalóra esett a választás.
Már hetekkel ezelõtt kinéztem egy receptet az egyik Nõk Lapja Konyhából, méghozzá egy sörperecet. De mivel kelesztõs, picit több idõt igényel, mint a hétköznapi rohanósak, ezért nem álltam neki. Így viszont volt okom picit többet pepecselni vele, hát nekiláttam.

Azt elszámítva, hogy a tészta nekem jó 10 dekával több lisztet felvett, mint eredetileg a recept írta, látszólag nem is volt nehéz. Amikor azonban betoltam az elsõ adagot a sütõbe, akkor már éreztem, hogy nem egészen volt pontos a kelt tészta sütés közbeni dagadására vonatkozó számításom. És a perecek helyett a kész péksütemény inkább emlékeztetett egy briósra. :)

Az íze ennek ellenére nagyon jó lett, és a második körre már a megformázás is jobban sikerült. :) Minden esetre ez tipikusan egy olyan sós nasi, amit frissen kell elpusztítani, másnapra már nem az igazi. Frissen viszont abbahagyhatatlan. :)

Sörperec

- 35 dkg liszt
- 4 dkg élesztõ
- 1 dl tej
- csipet cukor
- 1,5 dl sör
- 1 tk só ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2012/02/brisonak...

sponsored links

Keres?s