A blogok képeinek levédése, szerzõi jog

2011-09-21

sponsored links

http://www.40_felett.abbcenter.com/weboldal/paletta/cikkek/merleg_paragrafus_thumb.jpg

A blogok képeinek levédése, szerzõi jog 

Nem tudom elfogadni, ha valaki más produktumát ellopja, s azt a sajátjaként tünteti fel. De ha az illetõ nem kérkedik azzal, hogy ezt õ csinálta, csak illusztrációként használ egy képet, ráadásul még a forrást is feltünteti, azt már elfogadhatónak tartom.

Én a magam részérõl az általam bejegyzett recepteknél csak saját fotókat használok, de egyetlenegy képemet sem védtem le, s a blogomban nem fenyegetõzöm azzal, hogy jogi lépéseket teszek azok ellen, akik a fotóimat felhasználják. Nem érzem magam se olyan fontosnak, se profinak, hogy ügyet csináljak abból, ha valaki felhasználja netán a képeimet.Végül is az Internet korában minden szabad prédává vált, a jogtalan használat ellen szinte lehetetlen védekezni. Aki az Interneten közzéteszi munkáját, annak számolnia kell azzal, hogy azt esetleg felhasználják.Sokan egyébként direkt azért publikálnak, hogy azt közkinccsé tegyék.

Ráadásul a képekre írt különbözõ szövegek elcsúfítják a képet, rontják az esztétikai hatást. Kivétel, ha a blog, vagy az étel neve szerényen meghúzódik a kép alján. (Ilyenkor is elég lenne a blognév, a  www., vagy http nélkül, s a szolgáltató nevének pl. blogspot.com, blogger.hu mellõzésével.)

De, amikor egy képet már keresztül-kassul firkálnak szöveggel, azt már nevetségesnek és bántónak, zavarónak ...

Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2011/09/blog...

sponsored links

Keres?s