A BEJGLI - nagy betûvel!
sponsored links
Szerintem ezzel a recepttel ti is találkoztatok, ugyanis kering-kering az interneten. Ezért voltam vele szkeptikus. Mert ami ennyire, hû, meg ennyire ha, hát az nem mindig sikerül pont úgy, mint a képen. Ez igen! Álljatok neki, nem ér csalódás, csak lazán! Ezt azért írtam, mert nekem remegett a gyomrom közben, mit, hol rontok el...de sehol, mûködik, jelentem, tesztelve!
Figyelem!!!
A bejgliket elõzõ nap állítsuk össze, másnap reggel sütjük!
A tölteléket is érdemes elõtte való nap elkészíteni, hogy legyen ideje kihûlni, kicsit összeállni!
Hozzávalók 6 db bejglihez:
900g liszt, 250g (hideg!) margarin, 125g zsír, 100g porcukor, 25g élesztõ, 10g só, 2 tojássárgája, 1dl hideg fõzõtejszín, kb. 2 dl víz
A margarint és a zsírt dolgozzuk össze a liszttel, majd mehet a többi hozzávaló is. Gyorsan dolgozzunk, mert a zsiradék könnyen olvad! Az élesztõt csak morzsoljuk a liszt tetejére.
A vízbõl annyi kell, amitõl a tésztát rugalmasnak érezzük.( Nekem csak 1,5 dl kellett )
A tészta annyira legyen puha, hogy a gyúródeszkán a tenyerünkkel ha szétnyomjuk, akkor feltekerhetõ legyen. Egy kis ...